En side af mig

Karen Normann Olsen

Traume- og psykoterapeut


Jeg har igennem mange år haft deltidspraksis som psykoterapeut ved siden af mit arbejde som sundhedsplejerske i Børn og Familie i Rudersdal Kommune. I min egen klinik kan jeg boltre mig og jeg nyder, at dele af hele mig selv og alle mine erfaringer. Jeg opfatter mig selv som en empatisk person, der er god til at lytte. Jeg er ikke er bange for ikke at kunne give svar på alt , eller for at sige, hvad jeg mener i situationen.


Jeg har hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med sundhed og trivsel i familier. Først som sygeplejerske på en børneafdeling, hvor jeg hurtigt blev opmærksom på den store betydning forældre har for at børnene er trygge i hospitalsmiljøet og dermed også for, at de bliver hurtigere raske igen.


Som sundhedsplejerske blev jeg hurtigt optaget af det særlige forældre kan, der gør deres børn til rolige, nysgerrige og glade individer. Og hvad årsagen kan være til, at det ikke lykkes i perioder. Jeg har  haft grupper for kvinder med efterfødselsreaktioner i snart 20 år. Det har været en meget livsbekræftende opgave og dejligt at få lov til at opleve, hvordan disse kvinder får indsigt i deres udfordringer og udvikler sig, til gavn for deres små børn.

I mit arbejde på skolen har jeg undersøgt børnene i mindre grupper og individuelt. Jeg har talt med dem om deres sorger og glæder, om kammerater, forældre og søskende. Jeg har samarbejdet med lærere og pædagoger om at gøre dem til glade og robuste unge mennesker ved slutningen af folkeskolen.

Jeg er vant til at have et meget frugtbart samarbejde med mange forskellige fagpersoner, som arbejder med børn, unge og forældre. 


I løbet af de sidste 20 år har jeg løbende videreuddannet mig indenfor Systemisk Teori, Tilknytnings Teori, Udviklingteori og Neuroaffektiv udviklingsteori. 


Jeg har været psykoterapeut i snart 15 år. Jeg tog min uddannelse på GAIA - instituttet, som på det tidspunkt udbød en 4 årig krops- og psykodynamisk uddannelse, som kvalificerede til optagelse i Psykoterapeutforeningen. Dette indebærer, at jeg har fået en hel del egenterapi, som jeg er overbevist om, har medvirket til at give mig den erfaring og psykiske ballast, som jeg bruger i mine samtaler.


Allerede på min terapeutiske grunduddannelse blev jeg opmærksom på, at traumer, som kan være svært tilgængelige med andre terapeutiske metoder, kan behandles med SE Terapi. Jeg blev færdig som Somatic Experiencing Practitioner, SEP, i 2013 og har siden suppleret med endnu en traumeuddannelse: Integral Somatic Psychology Practitioner , ISP,  i 2017.


Personligt har disse videreuddannelser givet mig en større opmærksomhed på min krops signaler og hvordan følelser mærkes i kroppen. Jeg har oplevet, hvordan traumeterapi sætter gang i kroppens selvhelende egenskaber. Jeg har på den måde fået øje på nye veje til heling generelt og det har været med stor glæde og tilfredshed, at jeg har kunnet se effekten af disse metoder i mit terapeutiske arbejde.

 

Karen Normann Olsen - Mobil: +45 20 42 52 54 - Praksis: Horserød - Helsingør